Pre romantikov pripravujú rodinnú plavbu po rieke Poprad

12.06.2009 Stará Ľubovňa

Stará Ľubovňa 12. júna (TASR) - Centrum voľného času (CVČ) v Starej Ľubovni pripravuje pre romantikov a milovníkov vody jubilejný XX.
Medzinárodný rodinný splav po rieke Poprad. Takmer sto kilometrovú vodnú trasu zo Starej Ľubovne do poľského Noweho Saczu absolvujú účastníci v troch etapách. Prvú odštartujú 2. júla.
Ako uviedla pre TASR Alena Hriňáková z CVČ, rodina vodákov sa neustále rozrastá. Splav sa už tradične nesie pod mottom \"Maj úctu k duši svojho dieťaťa\" a je zameraný na podporu spoločných aktivít rodičov a detí. Účastníkmi splavu sú Slováci, Poliaci, Česi i Ukrajinci, ktorí prichádzajú s rôznymi plavidlami. Prvé dve etapy končia na slovenskom území v Čirči a v Sulíne, tretia už za poľskými hranicami v stredisku Myslec pri Nowom Saczi.
Splav sprevádzajú rôzne podujatia, napríklad rýchlostné vodácke preteky, futbalový turnaj, súťaže a hry pre deti i dospelých pod názvom \"Kto koho prekoná\". Súčasťou programu býva každoročne sviatok Neptúna, teda krst nováčikov.
\"Keďže pôjde o jubilejný, dvadsiaty ročník, pripravujeme aj výstavku propagačných materiálov, ktoré sprevádzali splav od prvého ročníka. Sú to predovšetkým tričká, \" dodala Hriňáková.
 

Vyberte región